Building projects
enzh-CNzh-TWjako

Hall Ventilation Project

The P&C has made some preliminary steps to see what can be done to ventilate, heat and cool the school hall. As this project would be a significant cost, the NSW Department of Education must become involved.

This project has been cancelled due to the department's proposal to rebuild the school.

Bathroom Upgrade

Following a presentation by the 2017/2018 school captains about the state of the bathroom facilities, the P&C Building Committee investigated ways to renovate the girls and boys bathrooms. At the November 2018 general P&C meeting, it was decided to allocate $150,000 towards an upgrade of the toilet facilities. It was considered that the future demolition of the building as part of the Chatswood Education Precinct Upgrade may not occur for several years and it would be great if the existing students could get some benefit of upgraded facilities. Over the 2018 summer vacation, stage 1 of the project was completed which included the following scope:

  • painting of walls, ceilings, partitions and doors
  • repair of broken hinges & locks
  • installation of new light fittings, mirrors and hand dryers

Stage 2, which will see the replacement of the mesh screen windows with a combination of glass louvres and mesh, is scheduled to take place during the next school holidays.

Read more: Bathroom Upgrade

Shade Sails in the Quad

Quad Shade SailsThe P&C was able to secure a Community Building Partnerships grant for $31,104 to begin an upgrade of the facilities in the quadrangle early in 2016. Shade was the first consideration after existing trees were removed for safety and accessibility.

Read more: Shade Sails in the Quad

Quadrangle Upgrade

In June 2015, P&C engaged NBRS Partners to draw up concept plans for an upgrade to the Quadrangle area. The plans include shade sails, new garden beds with trees, artificial turf, painted concrete, handball courts and new furniture.

Two options are presented.

  • Option 1 is for the future if and when the former admin block is demolished.
  • Option 2 refers to the current Quadrangle. The aim is for these plans to develop further and be implemented in stages. School staff and students (SRC and prefects) have provided valuable input.

If you would like to comment on the plans, please send to : .

The Quadrangle Upgrade Master plan was developed for a NSW Community Building Partnership grant application submitted by the P&C in early August 2015. The Stage 1 plan outlines the area to be landscaped if P&C are successful in the grant application. P&C need to contribute $49,000 towards stage 1.

At the meeting on Aug 11th 2015, P&C approved $38,000 to be allocated for the installation of shade sails.

As funds become available and are approved, it is hoped that the facilities and appearance of this area will be improved to enhance the learning and recreation environment for students at Chatswood High School.

A P&C building fund contribution is included in your statement of account issued by the school. Donations over $10 are tax deductible.

Acoustic Door for Hall Annex

In April 2015, the P&C contributed $12,560 for the supply and installation of an acoustic door for the hall annex. The door will block sound travelling between the 2 spaces so that both hall and annex can be used concurrently without having concerns for sound. 

 

Read more: Acoustic Door for Hall Annex

Outdoor Learning Space - Work Completion

The work on the Outdoor Learning Space was completed in December 2014, with contributions of $69,274 from P&C.

Students are enjoying using the beautifully landscaped seating area overlooking the oval. The area can also be used as additional teaching space and a comfortable retreat from the summer heat and rain.

 

Read more: Outdoor Learning Space - Work Completion